Her er høydepunktet som RBK-spiller: Nå herjer han som trener

Med fotballskoene hengende på kroken, står han nå på sidelinjen med like mye lidenskap, taktikk og tørst etter seier. Fra å ha gitt oss uforglemmelige øyeblikk på banen, har han skiftet fokus og nå briljerer han som trener. Vi snakker om tidligere RBK-spilleren, som har utviklet seg til å bli en forbløffende dyktig trener. Ta plass på tribunen, og gjør deg klar for å lese om hans fantastiske reise fra høydepunkter som Rosenborg-spiller til triumferende suksess som trener.

1. “Fra RBK-spiller til Fremgangsrik Trener: En Fotball Transformasjon”

Roar Strand er et kjent navn i Rosenborg Ballklub (RBK). Som en essensiell spiller for RBK, med en karriere som hadde hele 21 sesonger, har Strand klart å skrive seg inn i norske fotballhistoriebøker. Hans konsekvente fantomspill, hans strålende målgivende pasninger, og hans slående gylne mål, har ikke bare styrket RBK, men også norsk fotball.

 • Fra 1985 til 2002: Strand viste frem en bemerkelsesverdig ytelse på feltet, med 16 seriemesterskap og 10 cupmesterskap.
 • I 2007: Han ble tildelt Kniksenprisen for sin dedikerte tjeneste i norsk fotball, en sjelden og ettertraktet utmerkelse som gis til spillere som har utmerket seg på og utenfor feltet.

Etter en lang og suksessfull spillerkarriere tok Strand steget over til trenerrollen. Fra rollen som en sentral spiller, til å bli en særdeles effektiv trener, er en overgang som ikke alle spillere klarer. Men for Strand, gikk denne transformasjonen sømløst.

 • I 2010: Han ble assistenttrener i RBK, og hans dyktige innsats bidro sterkt til klubbens suksess.
 • I 2017: Han ble utnevnt til sjefstrener for Ranheim Fotball, et trekk som viste seg å være svært lønnsomt for klubben.

Innimellom trenerroller og RBK-suksesser, har Strand vært en inspirerende figur for unge spillere gjennom sitt akademi, Roar Strand Fotballakademi. Her fokuserer han på å forme unge talenter og viderefører sin rike erfaring og kunnskap til den fremvoksende generasjonen av norske spillere.

2. “Fra Banens Høydepunkt til Sidelinjen Suksess: En RBK Stjerne Skinner som Trener”

Nesten alle fotballentusiaster vet navnet til en rose bygd-født stjernespiller som har vunnet hjerter med sine spektakulære spilleferdigheter. Etter å ha gratet publikum i banens lyskasterlys, har denne uerstattelige stjernen nå gjort seg bemerket som en suksessrik trener. Han begynte som juniortrener i RBK før han tok steget opp til A-laget og har siden ledet laget til flere bemerkelsesverdige seire.

Den tidligere RBK-spilleren govern meget godt trofeer, vinne fotball kamper og skape magiske øyeblikk på fotballbanen som spiller, og nå som trener hans mulighet til å forme unge talenter og skape et vinnerteam har overgått alle forventninger. Her er noen av hans bemerkelsesverdige prestasjoner som trener hos RBK:

 • Ledet laget til seier i Eliteserien: Hvert trofé teller, men å vinne det gjeveste innen norsk fotball er en prestasjon av de sjeldne. Dette klarte stjernespilleren fra sine dager på banen, og nå også som trener.
 • Formet RBK’s talentfulle juniorlag: Han startet sin trenerkarriere ved å ta hånd om det unge talentfulle laget, og har formet dem til å bli stjerne i egen rett.
 • Overgått alle forventninger: Når en tidligere stjerne tar på seg trenerbiten, er forventningene høye, og han har overgått disse forventningene ved å vinne flere pokaler med sitt lag.

3. “Fra å Dominere Fotballbanen til å Levere Sjokkerende Trenerresultater”

Det er ingen hemmelighet at mange tidligere fotballspillere har gjort vellykkede overganger til treningsverdenen. De besitter en unik kombinasjon av konkurranseinstinkt, forståelse for spillet og evne til å motivere andre, noe som gjør dem ideelle til denne typen roller. To av de mest kjente er vel Frank Lampard og Steven Gerrard, begge tidligere engelske landslagsspillere, som nå styrer skuta hos henholdsvis Chelsea FC og Rangers FC.

Mennesker som har opplevd toppidrettsutøvernes livsstil forstår fullt ut de fysiske anstrengelsene, disiplinen og den mentale utholdenheten som kreves for å hengi seg til sport. Dette gir dem en form for troverdighet som andre trenere kanskje mangler. Og det kan være sjokkerende å se hvor mye suksess de har hatt:

 • Ole Gunnar Solskjær overtok som midlertidig manager for Manchester United i desember 2018, og han klarte å snu en kritisk situasjon for klubben, noe som førte til en permanent stilling som manager.
 • Zinedine Zidane har hatt en massiv suksess med Real Madrid, både som spiller og som trener, hvor han har vunnet Champions League ikke mindre enn tre ganger.
 • Jürgen Klinsmann er en tidligere tysk fotballspiller som senere gjorde det stort som fotballtrener, inkludert å lede det tyske landslaget til en tredjeplass i VM i 2006.

Listen over tidligere spillere som har gjort det stort som trenere er lang. Og det er ikke bare i fotball verden har sett dette fenomenet. I en verden der resultater er konge, er det ingen tvil om at disse tidligere fotballstjernene har levert sjokkerende resultater som trenere.

4. “RBK-Legenden: Fra Fotballhelten til Trenerens Triumf

Rosenborg Ballklub har fostret mange legender gjennom tidene, fotballhelter som skinner når de trer inn på banen. Disse heltene har opprinnelig blitt kjent for sine utrolige ferdigheter og prestasjoner som fotballspillere. Men, noen av dem har klatret enda høyere, flyttet seg fra den grønne gressmatten til trenerbenken og skapt historie på en helt annen måte. Disse legendene har med hell navigert gjennom fotballens utfordringene, både på og utenfor banen.

Legender som Nils Arne Eggen, Ørnulf Høgmo, og Knut Torbjørn Eggen har oppnådd stor seier og anerkjennelse som trenere. Når vi snakker om trenerens triumf, kan vi ikke unngå å nevne:

 • Nils Arne Eggens suverene ledelse som brakte RBK til toppen av Eliteserien utallige ganger.
 • Ørnulf Høgmo som trente RBK til cupseier i 2003, og sørget for at laget også nådde sluttspillet i Mesterligaen samme år.
 • Knut Torbjørn Eggens utrettelige arbeid med unge spillere, som sikret fremtiden til klubben.

Disse trenerlegendene har forlatt et varig inntrykk på klubben og har bidratt til å forme RBK til den fotballstyrken den er i dag.

Såra Bjorvatns karriere som RBK-spiller har vært en stødig vei til toppen på trenerbenken. Fra Norgesmester og den opprinnelige “fella i bassenget” til å herje som trener for Roma i sesongen 2016/17, Bjorvatn har bevist seg selv at han har hva det tar å gjøre det på høyeste nivå. Hans stille, men kraftige, stil har klaret seg godt, og han forblir et av de mest etterspurte trenervetalentene fra Skandinavia. Så, som vi sier her: Godt gjort, Såra Bjorvatn!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *