Dette er Nasas neste mål. Den er verdt ubegripelig mye.

I det uendelige univers av reise- og oppdagelsesmuligheter har NASAs neste mål fanget en uforlignelig interesse. Er du klar til å svømme i uransakelige verdier, gripe tak i fantastiske konsepter og sukke under vekten av ufattelig rikdom? Vel, det er nettopp det som venter på oss. Dette er NASAs neste reisemål og det er verdt en ubegripelig sum. La oss bøye oss for denne strålende utfordringen og sette seil mot undiscovered territorier.

1. “Siktet høyere: Nasas neste uutforskede front”

Til tross for allerede å ha gjennomført betydelige oppdrag til Mars og månen, er Nasas ambisjoner langt fra uttømt. For øyeblikket tar Nasa sikte mot ukjente territorier, med en serie interplanetariske oppdrag og forskjellige romforskninger planlagt for de kommende årene. Målet? Å videre utvide vår forståelse av universet og oppnå astronomiske høyder som ingen har nådd før.

Fremtidige oppdrag inkluderer:

 • Jupiter Trojan Astrobiology Explorer (Juventas) – Settet til å starte i 2022, vil oppdraget undersøke “trojanske” asteroider som deler en bane med Jupiter å se om de kan ha betingelser for liv.
 • Venus In situ Composition Investigations (VICI) – Et prosjekt som sikter mot å undersøke Venuses spesielle geologi og undersøke hvorfor klimaet på Venus er så forskjellig fra Jorden, til tross for å være en “søster” planet.
 • Interstellar Mapping and Acceleration Probe (IMAP) – Oppdraget har til hensikt å studere hvordan solvinden interagerer med det interstellare medium, et banebrytende forskningsområde innenfor romvitenskap.

Hver og en av disse oppdragene representerer det ‘uutforskede’ i Nasas horisont og styrker organisasjonens forpliktelse til å utvide grensene for menneskets vitenskapelige og teknologiske forståelse.

Med hvert eneste skritt inn i det ukjente, er Nasas øyne festet oppover; mot himmelen, de stjernene og de galakser som stadig utfordrer oss til å tenke, handle og drømme større. Gjennom sine kommende oppdrag viser Nasa at selv om vi kan ha rørt himmelen, har vi ikke sluttet å strekke oss.

2. “Verdien på Nasas neste mål: Absolutt uerkjennelig”

Konseptet om å utforske verdensrommet har alltid virket både spennende og skremmende. Det er kanskje fordi vi, som mennesker, har en innebygget trang til å utforske det som er ukjent. Vi er unektelig fascinert av mulighetene som ligger utover vår egen planet, og Nasas planer for fremtiden adskiller seg absolutt ikke fra dette. Målet deres er definitivt ambisiøst: å gå et skritt videre og utforske planeter, måner og andre romlige fenomener som vi til dags dato bare kan drømme om.

 • Å lande mennesker på Mars har vært et langvarig mål for NASA. Mars 2020 rover-misjon er allerede et viktig skritt mot dette, med håp om å finne tegn på gammelt liv og samle prøver for fremtidig retur til Jorden.
 • NASA jobber også med å returnere til Månen, denne gangen for å bli. Artemis-programmet har som mål å lande “første kvinne og neste mann” på Månens sørpol innen 2024.
 • NASA ser utover solsystemet vårt for å svare på de mest grunnleggende spørsmålene menneskeheten har: Er vi alene? For å svare på dette, utvikler NASA teleskop for å se dypere inn i universet enn noensinne før.

Dette er en tid full av spenning og nysgjerrighet, og med hver nye oppdagelse og utforsket grense, blir det klart at vår forståelse og kunnskap om universet forblir på mange måter en liten prikk i det enorme kosmiske havet.

3. “Jakt for ressurser: Nasas fremadstormende romeventyr”

NASA er i forkant når det gjelder å utforske rommet utover vår egen planet. De har en rekke oppdrag under utvikling for å bedre forstå universets mysterier, og mange av disse oppdragene innebærer å jakte på ressurser som kunne være avgjørende for fremtidig romreise og kanskje enda liv på jorden.

NASA’s Artemis-program planlegger å sende den neste mannen og den første kvinnen til månen innen 2024. Dette i seg selv er en utrolig prestasjon, men det stopper ikke der. Den virkelige skatten NASA jakter på, er vann. Ja, du leste riktig, vann. Månen kan huse store mengder frosset vann i kratrene ved dens poler. Hvis det er mulig å utvinne dette, kan det ikke bare brukes som drikkevann for astronautene, men også som drivstoff for romskip.

NASA er også ivrige etter å undersøke hvordan de kan utnytte ressurser fra andre himmellegemer, som de nærliggende asteroidene. Flere asteroider er kjent for å være svært rike på sjeldne og verdifulle metaller. På samme måte er de interessert i muligheten for å bruke Mars’ naturressurser til å skape en bærekraftig tilstedeværelse der. Mulige ressurser inkluderer vann, forskjellige metaller, og kanskje enda de nødvendige komponentene for å produsere rakettbrennstoff på overflaten.

 • Ett av de mest spennende konseptene som NASA vurderer, er in-situ resource utilization (ISRU), som i bunn og grunn betyr “bruk det du finner”. Dette kan være alt fra å trekke oksygen ut av månens regolith, til å dyrke mat på Mars.
 • NASA’s Psyche-oppdrag, har som mål å besøke en metallrik asteroide, kjent som 16 Psyche. Dette kan gi verdifull innsikt i hvordan de kan utnytte asteroidens ressurser i fremtiden.

4. “Himalaya av rikdom: Hva er Nasas neste mål verdt?

NASA oppdaget tidligere i år et sjeldent og verdifullt metall kjent som platina på en asteroide med navnet Psyche. Dette himmelske legemet, lokalisert i vårt solsystem, er estimert til å være verdt ufattelige 700 quintillioner dollar. For å sette dette i perspektiv, er det nesten 100.000 ganger verdien av den globale økonomien! Prisen på platina på jorden er for øyeblikket nesten 900 dollar per unse, noe som gjør oppdagelsen enda mer slående.

Til tross for den betydelige verdi, er hentingen av platina fra Psyche en stor utfordring – faktisk, en nesten uoverkommelig oppgave med dagens teknologi. Sjansene kan øke med fremtidens teknologiske fremskritt, men for øyeblikket er dette eksklusivt en vitenskapelig oppdagelse. Likevel er det aspekter ved dette som gjør det ekstra fascinerende:

 • Potensialet for utvinning av verdifulle metaller fra asteroider kan føre til en helt ny type romutforskning og industri.
 • Verdien av metals som finnes i asteroider kan endelig motivere til investering i teknologi nødvendig for å utvinne dem.
 • Denne oppdagelsen kan lede til større interessen for romutforskning og dens potensielle nytte for menneskeheten.

Det er klart, dette gir en sjelden sjanse til å revurdere hvordan vi ser på vår plass i solsystemet, og mulighetene det gir er enormt spennende. Forventningen om hva fremtiden kan bringe, er virkelig spirituell. Nasas neste mål kan virke uoppnåelig, men med tilgang til ny teknologi og masser av ambisjoner, kan dette målet nås. Å nå dette ambisiøse målet krever at en tar fordel av de uendelige mulighetene vår moderne teknologi og menneskelige visdom gir oss. Det ville være stort, større enn noe vi noen gang har sett, og ville bety enorme muligheter for fremtiden. Vi vil se hva Nasas neste mål holder.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *