Dagens quiz: Mandag 18. september 2023

Veien til en ny uke er banet, og vi begynner med en regnfull mandag, 18. september 2023. Hva er bedre enn å starte dagen med litt hjernevrimmel? Velkommen til Dagens quiz! En samling spørsmål som gir deg en sjanse til å teste dine kunnskaper, og kanskje lære noe nytt i prosessen. Så hent frem kaffen, trykk på pauseknappen for hverdagens stress, og dykk ned i et univers av trivia, undring, og morsomme fakta. Hvem vet, kanskje du er den som kan skryte av å ha alle svarene riktige på dagens quiz!

I. “Dagens Spørsmålsutfordring: Mandag 18. September 2023”

Velkomne til denne ukes spørsmålsutfordring! Som vanlig har vi satt sammen en uke med interessante og tankevekkende spørsmål for å holde hjernen i gang. Vi starter denne mandagen 18. av med et sterkt og utfordrende spørsmål.

Så uten videre forsinkelser, la oss dykke inn i dagens krevende gåte.

 • Spørsmålet: Hvis et tog reiser fra Oslo mot Trondheim og et annet tog reiser fra Trondheim mot Oslo på samme tid, og begge togene beveger seg med samme hastighet, vil de to togene krysse hverandre halvveis? Tenk deg godt om før du svarer, for svaret er kanskje ikke så åpenbart som du tror.

Ikke glem å dele dine svar og tanker i kommentarfeltet nedenfor. Hold øyene åpne for løsningen som vil bli annonsert i morgen sammen med et nytt spennende spørsmål. Lykke til!

II. “Hjernevrider på en Mandag – Quiz for 18. September 2023”

Velkommen til en ny runde med “Hjernevrider på en Mandag!” Denne uken har vi samlet en rekke spørsmål som vil vekke hjernen din fra helgens slummer. Er du klar til å utfordre deg selv, venner, kollegaer eller familien din med dagens utvalgte spørsmål?

Quiz for 18.

1. Hvilket år ble den Norske grunnloven underskrevet?

2. Hvem er kjent for å ha sagt; “Jeg føler meg heldigst”?

3. Hva er hovedstaden i Australia?

4. Hva er den røde planeten i vårt solsystem?

5. Hvilken norsk komiker er kjent for karakteren “Birger”?

Husk å notere svarene dine mens du går, og prøv å ikke jukse ved å bruke internett! Du finner svar på spørsmålene i bunnen av dette innlegget. Lykke til med å løse “Hjernevrider på en Mandag!”

Svar:

 1. 1814
 2. Neil Armstrong
 3. Canberra
 4. Mars
 5. Atle Antonsen

Visst var det moro? Vi håper at denne quiz-runden gav en fin start på uken og vekket hjernebarken. Slå på stortromma og del utfordringen med venner og kolleger! Og husk, neste mandag kommer en ny “Hjernevrider på en mandag!” Så sett av tid i kalenderen din!

III. “Kan du knuse Mandagens Quiz? 18. September 2023”

Det er tid for mandagens hjernevrider, en glimrende mulighet til å sette dine kunnskaper på prøve. Vi har kuratert en rekke spennende spørsmål for å vekke hjernecellene dine. Så ta en dyp pust, sett deg tilbake, og se hva du kan. Du vet aldri, du kan kanskje slå rekorden!

Vår quiz dekker et bredt spekter av emner, fra vitenskap og teknologi til historie og populærkultur. Her er dagens spørsmål:

 • Vilken planet er kjent som “kveldsstjernen”?
 • Hvem var kongen av rock n’ roll?
 • Hva er molekylformelen for vann?
 • Hvem malte Mona Lisa?

Spill alene eller utfordre dine venner til en konfrontasjon av kunnskap. Uansett hvordan du velger å spille, husk å ha det gøy. Lykke til!

IV. “Måne på Mandag: Quiztid – Se 18. September 2023

Endelig er det tid for vår etterlengtede ukestart med “Måne på Mandag” quiz! Er du klar til å teste dine kunnskaper den 18. ? Nedenfor finner du en rekke utfordrende spørsmål knyttet til både vår kjære måne og mandagen som dagen i uka. Så skru opp nysgjerrigheten, hjernevirksomheten og forbered deg til en runde med lærerik moro.

Quizspill med høy intensitet er en flott måte å kickstarte uken på, og vi har satt sammen en liste med spørsmål som vi garanterer vil overraske deg. Så, uten videre ado, her er ukens spørsmål:

 • Hva er den vitenskapelige betegnelsen for månen?
 • Hva er navnet på den første romsonden som krasjet på månen?
 • Hva var den opprinnelige betydningen av ordet “mandag” i gammel engelsk?
 • Hva er den blå mandagen?
 • Hvilken kjent Europeisk band lagde sangen “Man on the Moon”?

Ta deg god tid til å tenke på svarene. Neste uke vil vi avsløre svarene på dagens utfordrende “Måne på Mandag” quiz. Lykke til!

Bare mandager kan komme på denne tiden av året med så mye spenning som vårt daglige quiz bringer! Vi håper at dette har gitt deg litt latter om dagen din og at du alltid føler deg i stand til å vise hvor klok du er. God tur gjennom mandagen, og lykke til med å løse dagens quiz!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *